De lagen van de huid

de lagen van de huid

In deze laag bevinden zich daarnaast fibroblasten, macrofagen, dendritische cellen, mestcellen, leukocyten, lymfocyten en plasmacellen. De tweede, onderste laag van de lederhuid wordt gevormd door het stratum reticulare, een veel dikkere laag van bindweefsel die veel vezelmateriaal bevat. Ongeveer 85 daarvan zijn type i collageenvezels. Subcutis bewerken deze laag dient voornamelijk voor vetopslag. Huidaanhangselen bewerken daarnaast worden de volgende gespecialiseerde weefseltypen in de huid onderscheiden,. Huidaanhangselen of -adnexen : de cellen van de epidermis bevatten meestal grotere of kleinere hoeveelheden pigment -korrels. Wanneer huid regelmatig aan zonlicht met ultraviolette straling wordt blootgesteld, wordt in de huid meer pigment gevormd en wordt de huid meer getint.

In de basale laag komen ook melanocyten voor. Deze paars zorgen voor bescherming tegen uv-straling. Het stratum spinosum en stratum basale noemen we samen de laag van kako Malpighi. Dermis bewerken zie dermis voor het hoofdartikel over dit onderwerp. De lederhuid geeft de huid zijn stevigheid. Deze laag bestaat uit dicht bindweefsel, verdeeld over twee lagen. In de dermis komen ook talg - en zweetklieren, haarwortels en zenuwen voor. Ook zijn er bloedvaten in deze huidlaag. Onder het stratum basale, de onderste laag van de epidermis, bevindt zich de eerste laag van de lederhuid: het stratum papillare. Deze laag bestaat uit fijne type iii collageen -vezels en netwerken van elastische vezels.

de lagen van de huid
de epidermis is het stratum spinosum, de 'stekelcel'-laag. Deze 'stekelcellen' zijn met elkaar verbonden via intermediaire filamenten en desmosomen (celbruggetjes waardoor het er onder de microscoop uitziet alsof ze stekels hebben. Celdeling vindt in deze laag niet meer plaats; in de normale gezonde huid is dit de breedste laag. Wanneer het aantal cellen in het stratum spinosum groter is dan normaal noemen we dit acanthose ; bij oedeem (vochtophoping) tussen de cellen van deze laag spreekt men van spongiose. De onderste laag in de epidermis wordt gevormd door het stratum basale, de grondlaag. Alle bovenliggende cellen ontstaan meestal uit deze laag van levende, delende cellen. Hoe hoger je in de huid komt, hoe platter de cellen worden en hoe minder levende cellen er zullen zijn. De bovenste lagen van de epidermis bevatten slechts dode cellen.
de lagen van de huid

De lagen van de garnier huid by nanda harkema on Prezi


Daaronder ligt de dermis, de lederhuid. De dermis en epidermis worden samen de cutis genoemd. Onder de cutis ligt de subcutis, ofwel de bindweefsellaag. Epidermis bewerken, zie, epidermis voor het hoofdartikel over dit onderwerp. De epidermis (het opperhuidweefsel) bestaat uit een vijftal lagen. De bovenste laag is het stratum corneum, de hoornlaag. Deze laag bestaat uit dode (verhoornde) afgeplatte cellen. In deze laag zit meestal wat cholesterol, een hydrofobe stof, waardoor vochtverlies van het lichaam aan de buitenlucht wordt tegengegaan. Onder de hoornlaag ligt het stratum lucidum, de heldere laag.

Tips van de beautyexpert: Stop met de huid te verstoppen


Het enige nadeel aan deze cosmetica producten is dat er stoffen in kunnen zitten waar patiënten allergisch voor kunnen zijn zoals wolvet, parfum (fagrances en andere stoffen die een allergie kunnen veroorzaken. Vooral patiënten met atopisch eczeem hebben een kans om allergieën te ontwikkelen (omdat ze veel huidverzorgings- producten gebruiken en omdat hun huidbarrière verstoord is). Circa 6 van de patiënten met atopisch eczeem blijkt een allergie voor een geurstof te hebben, en dat is best veel. Allergie voor wolalcoholen, een bestanddeel dat in heel veel crèmes en cosmetica zit, komt gelukkig veel minder vaak voor (bij circa.6 van de eczeempatiënten). Maar wie geen contactallergie heeft kan prima uit de voeten met het omvangrijke assortiment cosmetica. Het advies is wel om een product te kopen van een gerenommeerd merk. Nivea, zwitsal, balneum, neutral, dove, vaseline Intensive care, eucerin, dermolin, physiogel, etc. Koop alleen producten waarbij op de verpakking precies is vermeld wat er allemaal in zit.

de lagen van de huid

Adviezen voor patiënten met een droge huid. Niet overmatig (meer dan 1 x per dag) of te heet baden of douchen. Vroeger werd tegen atopisch eczeem patiënten gezegd: helemaal niet douchen, maar dat gaat te ver. Verantwoord is wel douchen, maar niet te heet, niet te lang, niet teveel zeep gebruiken (zeep hoeft eigenlijk alleen maar op haren, oksels, liezen en genitale regio en voor atopisch eczeempatiënten: direct na het douchen de huid insmeren met een licht vettende crème of lotion. Ook kan men een badolie in het badwater of onder de douche gebruiken, dit laat een olielaagje achter op de huid. Atopisch eczeem patiënten moeten de rest van de dag ook de huid in goede conditie houden en zich zonodig nog een keer insmeren met een vettend product. Kamertemperatuur laag houden, relatieve vochtigheidsgraad niet te laag.

Zalven, crèmes, lotions en andere producten voor de droge huid. Wie een droge huid heeft zal zonder er een zalf, crème, of lotion op moeten smeren die deodorant vet bevat. Er zijn honderden verschillende producten verkrijgbaar voor de verzorging van een droge huid. Dit hoeven niet perse crèmes of zalven op recept uit de apotheek te zijn. De cosmetica industrie verkoopt complete huidverzorgingslijnen die allemaal beter zijn gemaakt, beter uitsmeren, prettiger ruiken, veel sneller in de huid trekken en vaak ook nog goedkoper zijn dan zalven en crèmes die op recept worden verstrekt.

de nr 1 site van spooktochten in de, benelux


Dat is misschien de verklaring waarom teerzalven helpen bij atopisch eczeem en bij chronisch handeczeem. Wat zijn de verschijnselen van een droge huid? Dit hoeft nauwelijks uitgelegd te worden. Een droge huid ziet er niet glad uit maar met kleine of grote schilfertjes. Soms komt er een fijne sneeuw van schilfertjes vrij als je er overheen wrijft.

Er kunnen scheurtjes in komen. Soms zit er een heel patroon van scheuren in en lijkt het op oud leer. Dit wordt ook wel een craquelé aspect genoemd. In zo'n gebied van droge huid met scheurtjes kan makkelijk een eczeem ontstaan, dit wordt dan craquelé eczeem genoemd of asteatotisch eczeem (asteatotisch betekent niet vet, uitgedroogd). Een droge huid kan over het hele lichaam voorkomen maar zit vooral op de flanken, op de bovenarmen, en op de onderbenen. Het gezicht en het behaarde hoofd, en de plooien zijn beter beschermd tegen uitdroging omdat daar veel talgklieren zitten. Droge huid bij atopisch eczeem, uitdrogingseczeem (craquelé eczeem). Hoe kan men een droge huid het best behandelen?

Science for Life is de specialist van, squalene

Deze afgeplatte huidcellen liggen laag op laag op elkaar. Juist deze dicht op elkaar liggende lagen huidcellen zorgen voor de barrière. Ze voorkomen uitdroging van de huid en beschermen tegen de inwerking van water, zeep en chemische stoffen. Bij het proces waarin de ronde cellen veranderen in platte cellen speelt een eiwit een rol dat filaggrine heet. Een deel van de atopisch eczeem patiënten heeft te weinig filaggrine in de huid, en dit is erfelijk bepaald. Dit tekort aan filaggrine veroorzaakt een droge huid en een slechte huidbarrière. Teerzalven baby kunnen de huidbarrière weer herstellen, zo blijkt uit recent onderzoek bij de Universiteit van Nijmegen.

de lagen van de huid

Make-tips voor de oudere huid

Dit soort omstandigheden treft men aan in de winter als de kachels weer worden opgestookt, maar ook in te heet products gestookte ziekenhuizen en bejaardentehuizen. Ook atopisch eczeem patiënten hebben een droge huid. Dit hoort bij deze aandoening. Daarnaast komt een droge huid voor bij erfelijke vormen van extreem droge huid die ichthyosis (vissenhuid) worden genoemd (omdat de schilferende huid soms kan lijken op de schubben van een vis). Ook geneesmiddelen kunnen een droge huid veroorzaken (isotretinoïne en neotigason, hormonen, celgroeiremmende middelen). Oorzaken droge huid: - te vaak of te heet douchen - te veel zeep gebruik - te droge omgevingslucht - aanleg - oudere leeftijd - atopie (filaggrine tekort) - ichthyosis syndromen - geneesmiddelen (o.a. Retinoïden de laatste jaren is bekend geworden waarom atopisch eczeem patiënten zo vaak een droge huid hebben. Huidcellen hebben onder in de huid een afgeronde vorm, maar als ze opschuiven naar het oppervlak raken ze meer afgeplat.

Droge huid (zalven en cremes voor de droge huid). Een droge huid komt vaak voor en heeft diverse oorzaken. Iedereen kan een droge huid hebben; in de westerse wereld is de belangrijkste oorzaak de luxe diarree van de dagelijkse warme douche. Warm water, en vooral heet water of water en zeep wast het natuurlijke vetlaagje van de huid. Dit wordt door het lichaam via talgproductie weer aangevuld, maar de talgproductie verschilt van persoon tot persoon, en neemt op oudere leeftijd. Bij veel of heet douchen kunnen de talgklieren het niet meer bijbenen en ontstaat een droge huid. Een hoge kamertemperatuur en een lage luchtvochtigheid verergert een droge huid.

Tea tree, melaleuca alternifolia, de wonderolie van

Uit wikipedia, de vrije encyclopedie, ga naar: navigatie, zoeken, zie. Huid (mens) voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Menselijke huid van dichtbij, nog dichterbij, huid (. Latijn : cutis ) of vel vormt de buitenste bekleding van het lichaam van mensen en dieren. Bij de mens wordt de huid beschouwd als het grootste orgaan, vitamin omdat de gehele huid meer weegt dan elk van de andere interne organen. 1, bovendien bevat de huid, net als interne organen, verschillende lagen gespecialiseerde cellen ( weefsels ) die samen een functie vervullen. Waarnemen van de huid levert soms belangrijke informatie op over het al of niet goed functioneren van het lichaam als geheel. Inhoud, de huid bestaat uit een aantal verschillende weefsels die globaal in drie lagen kunnen worden ingedeeld. Aan de oppervlakte, dus de buitenkant, ligt de epidermis ofwel opperhuid.

De lagen van de huid
Rated 4/5 based on 780 reviews
Recensies voor het bericht de lagen van de huid

 1. Azabumu hij schrijft:

  De specialisten van Cryon werken met de nieuwste technieken en de beste apparatuur. Ook de pijnklachten door peesontstekingen worden gunstig beïnvloed. Denk daarbij aan bijvoorbeeld acne, steelwratjes, couperose, bloedblaasjes of bultjes op gezicht en lichaam.

 2. Opapoby hij schrijft:

  Tip het product met je vingers op de huid of - beter nog - gebruik een make-upkwast met natuurlijke haren en maak ronddraaiende bewegingen voor een egaal effect. Prijslijst, cryon heeft drie overzichtelijke behandelingen. Wij verwelkomen u graag in ons instituut.

 3. Gequvy hij schrijft:

  Bovendien neemt de biologische beschikbaarheid toe omdat het orthosiliciumzuur wateroplosbaar. De opname van Silicium door het lichaam. Het enige dat ze doen is een laagje over je huid leggen, als een tweede huid.

 4. Xuququd hij schrijft:

  Dit gestabiliseerde orthosiliciumzuur is biologisch actief en wordt goed door het lichaam opgenomen. Beter nog dan poeder zijn de blot powder vloeitjes: een soort papiervelletje dat je over je huid haalt en dat het overtollige vet absorberen. 35,00 per 5 minuten In de privé praktijkles krijgt u in 60 minuten antwoord op al uw vragen over make-up.

 5. Tigoruv hij schrijft:

  Contouren gaat in tegen mijn beautyfilosofie: make-up gebruik je om te benadrukken wie je bent, niet om te veranderen hoe je er uit ziet. . Wel in de vorm van. 22,50 Verven wimpers 22,50 Verven wenkbrauwen 41,50 Verven wimpers en wenkbrauwen 45,00 Verfsetje voor de wenkbrauwen met gebruiksaanwijzing Elektrisch ontharen doen wij volgens de Blend-methode.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: