Maskers venetië

maskers venetië

Uit de Theatercollectie werd ook geput voor kleine presentaties, zoals tijdens de museumnacht, de night at the museum, de fashionweek, de perspresentatie van de herneming van de musical heerlijk duurt het langst, en bijeenkomsten voor bijvoorbeeld leerlingen van het Amsterdam Fashion Institute en voor. Zon presentatie kan bestaan uit een selectie van materiaal, uitgestald in de studiezaal, maar ook uit een aantal ingerichte vitrines, die in de hal voor iedereen te zien zijn. Overzichtsfoto expo ramses Shaffy, met fotos en kostuums uit de Theatercollectie. Bruiklenen voor tentoonstellingen, het aantal museale aanvragen is flink gestegen, in 2013 waren het 118 objecten; in 2014 zijn in totaal 279 objecten in bruikleen aangevraagd voor tentoonstellingen buiten de deur. Het is verheugend dat andere musea de Theatercollectie goed weten te vinden. De grootste bruikleenaanvragen waren voor de volgende tentoonstellingen: tentoonstelling over danseres en danspionier Gertrud leistikov in museum Kranenburgh, bergen. In de tentoonstelling waren 77 bruiklenen te zien uit de: fotos, affiches, kostuums, maskers, en tekeningen. tentoonstelling over Kniertje ofwel: Esther de boer-van Rijk in het joods Historisch Museum.

In 2014 werden acht groepen rondgeleid door Hans van permanente keulen (conservator) of Gonneke creme janssen (Informatiespecialist waaronder de leden van het tin bestuur, de medewerkers van de balie van de Onderzoekszaal Bijzondere collecties, de deelnemers aan de Illustere School uva alumni, en de Vrienden van. Een groot succes was de eerste rondleiding voor de Vriendenkring op 14 november 2014. De rondleiding van Gonneke janssen (Informatiespecialist) ontlokte anekdotes en herinneringen aan. Petra laseur, felicia van Deth (vergezeld door haar biografe, marianne reehorst felicia van Deth is inmiddels overleden) en Arthur Sonnen. Arthur Sonnen (links) en Petra laseur (foto rechts) in het depot. Aandacht voor de collectie op de oude turfmarkt. De bijzondere collecties uva beschikt over een aantal tentoonstellingszalen, waar wisselende tentoonstellingen over de deelcollecties te zien zijn. Daarnaast vinden bij de bijzondere collecties boekpresentaties, boekensalons, informatiebijeenkomsten en voordrachten plaats. Natuurlijk kwam de theatercollectie daarbij ook aan bod in 2014. Het begon al met de succesvolle tentoonstelling over Ramses Shaffy in maart 2014, waarin voorwerpen uit het archief van Ramses Shaffy zelf werden aangevuld met kostuums, fotos, programmas, affiches, kostuumontwerpen, en video- en audiofragmenten uit de Theatercollectie. In de daaropvolgende tentoonstelling Sterke verhalen, die in beeld bracht hoe de verhalen over Assepoester, gullivers reizen, tijl Uilenspiegel, cartouche en faust tot op de dag van vandaag zijn overgeleverd, waren kostuumontwerpen en papieren theaterprenten te zien.

maskers venetië
van vór 1945. Deze collectie brengt ruim vier (oudste tekst van begin 1600) eeuwen Nederlandse podiumkunsten in beeld en is een belangrijke bron van informatie voor theaterwetenschappers, studenten, professionals in de podiumkunsten en liefhebbers. In 2013 zijn voorbereidingen getroffen voor de verhuizing van de collectie in 2014 naar het depot van de uva (het iwo deze verhuizing heeft echter geen doorgang gevonden. Of dat ooit zal gebeuren, is de vraag; want de theatercollectie is immers veilig, zorgvuldig en relatief goedkoop opgeborgen in de bestaande depots van tin. Omdat het om kwetsbare materialen gaat, kan slechts een klein deel van de erfgoedcollectie in de Onderzoekszaal aan de oude turfmarkt opgevraagd worden. In 2014 zijn daarvoor 46 aanvragen gedaan. De overige collectie-onderdelen moeten op afspraak in het depot in zuid Oost worden ingezien. In 2014 zijn daarvoor 83 afspraken gemaakt. Rondleidingen door het depot, voor 17,50 krijgt iedereen die dat wil een deskundige rondleiding langs kostuums, schilderijen, prenten, maquettes, affiches, theaterpoppen, fotos en archieven die gegarandeerd de tongen en de theaterherinneringen losmaakt. Vrienden van de Theatercollectie krijgen korting op de rondleiding: 12,50 in plaats van 17,50.
maskers venetië

Paul Klee - wikipedia


Dat zou lumens beter kunnen. Gelukkig is het nog mogelijk om via de makkelijk vindbare en toegankelijke website informatie over de collectie en over het raadplegen ervan te vinden. De website leidt al gauw naar de online catalogus die toegang biedt tot de gehele collectie, zowel de collectie van de mediatheek, als de erfgoedcollectie. Het raadplegen van de boeken, teksten en gedrukte bladmuziek. Al deze materialen kunnen online worden aangevraagd en worden ingezien in de Onderzoekszaal van de bijzondere collecties op de oude turfmarkt, of in een andere bibliotheek van de uva. Deze aanvragen lopen goed; om hoeveel aanvragen het gaat is niet te zeggen, omdat het aantal aanvragen per vakgebied of collectie niet wordt bijgehouden. Op termijn zal deze collectie, die nu nog in het catalogussysteem Adlib beschreven is, in de catalogussysteem van de uva (Aleph) worden opgenomen, waardoor de collectie direct vanuit de uva catalogus te vinden zal zijn. De vindbaarheid zal daarmee aanzienlijk vergroot worden. Er wordt aan gewerkt!

Citytrip, venetie - goedkope citytrips, venetie - sunjets


Het feest duurt 12 dagen en eindigt op vastenavond, de dag voor Aswoensdag. Praktische reisinformatie voor een citytrip naar Venetië. Bekijk onze hotels in Venetië, bezienswaardigheden en leuke doe-tips voor een stedentrip naar Venetië. Slaap in onze hostel in Venetië - a&o hotels en Hostels biedt comfortabele kamers met goede prijzen. Uw goedkope accommodatie in Venetië met Free wi-fi. Op zoek naar een romantische citytrip Venetië? Met TravelBird hangt er tijdens je vlucht al liefde in de lucht! Venetië in én dag: laat je inspireren door ons verhaal waarin we binnen én dag de highlights van Venetië bezoeken!

maskers venetië

Ook de omgeving van Venetië biedt fantastische bezienswaardigheden, bijvoorbeeld de eilanden Burano, bekend om zijn kantwerk, en Murano, beroemd door de glaskunst. Pellestrina heeft beeldschone zandduinen en een heerlijk uitzicht over zee (zoals ook te zien in de donna leon films) om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. Please choose what you are most interested. Groups, family, single couple, press partner, copyright 2018 a o hotel and hostel venetië.

over

Olga verzorgt regelmatig een lezing over Venetië en haar Maskers. Aanvragen voor een lezing kunt u doen via de mail of mobiel. We hebben aan de reisgids Venetië: gondels, maskers, san Marco veel plezier gehad. Reisgids gebruikt om een route langs alle bezienswaardigheden Venetië: gondels. In verschillende culturen goedkope wordt aan maskers een grote betekenis gehecht, onder meer op religieus gebied in Afrika en bij de oorspronkelijke amerikaanse volken. Artistieke venetiaanse maskers zijn een essentieel kenmerk van het Carnaval van Venetië maar de geschiedenis gaat veel verder terug. Het Carnaval van Venetië is een jaarlijks terugkerend festival, gehouden in Venetië.

Venetiaanse maskers - maskers kopen - oog

Venetiaanse flair en een luxe sluier zweven boven deze beroemde stad op het water. A o hotel and hostel venetië mestre - bezienswaardigheden in Venetië. Het kloppende hard van Venetië is de piazza san Marco (in het Nederlands: San Marcoplein het waarschijnlijk elegantste en bekendste plein in heel Europa. Het plein is omringd door kunstwerken van onschatbare waarde en grenst aan de indrukwekkende campanile, de basiliek, het Palazzo ducale en de torre dellOrologio. Liefhebbers van Thomas Manns boek de dood in Venetië kunnen in de voetstappen van de schrijver en zijn personages treden. Wie aan Venetië en Italië denkt, denkt natuurlijk ook aan de unieke espresso koffiecultuur! In de buurt van ons hostel in Venetië en rond reuma het San Marcoplein vindt u talrijke historische cafés. Het beroemdste is het onvergelijkbare café Florian, dat in 1720 geopend werd en tot de oudste cafés van Italië behoort.

maskers venetië

Alles wat u moet weten over de venetiaanse maskers - friendly rentals Blog

Zowel voor last-minute aanbiedingen als bij vroeg boeken vindt u health in ons hotel en hostel gegarandeerd de perfecte kamer voor uw reis naar Venetië. Venetië is zonovergoten, de inwoners genieten van een heerlijk mild klimaat. Het is dan ook geen wonder dat het carnaval in Venetië met haar bonte maskers en vuurwerken ieder jaar honderdduizenden bezoekers trekt. Bij ons vindt u een betaalbaar hotel of hostel in Venetië en heeft u de keuze uit kamers die binnen uw budget passen: van privékamers tot meerbedkamers Of u voor de biënnale, het Venetiaanse carnaval, een operette of een ander event naar Venetië komt: bij. Duidelijk voordeliger dan een afgelegen vakantiewoning of pension in Venetië en met meer hotelcomfort dan een jeugdherberg. A o biedt haar gasten daarnaast nog de mogelijkheid te ontbijten, stadsplattegronden, tips over bezienswaardigheden en een lobbybar die altijd geopend. Een stedentrip naar Venetië is bijzonder de moeite waard. Wie eenmaal in de ban van de eilandstad getrokken is, verlangt altijd terug naar de romantische gondels op het Canale Grande, het majestueuze dogepaleis en de rialtobrug!

If you would like to remain flexible, we recommend choosing our flex-rate. It can be cancelled at any time free of charge. Changing plans is punta not a problem. 8,6 guest reviews, a o venetië opent in zomer 2017: boek nu alvast uw betaalbare kamer tegen het extra voordelige openingstarief! Wees een van de eerste gasten! Venetië - carnaval, venetiaanse bouwkunst, gondelvaarten en het Italiaanse levensgevoel. Bezoek ons in ons a o hotel Venetië mestre nergens is het heerlijke italiaanse levensgevoel zo duidelijk als op vakantie in Venetië.

Stedentrip, venetië » een weekendje weg neckermann

Voorgeschiedenis, de collectie van het voormalige Theater Instituut Nederland (TIN) is sinds in beheer bij Bijzondere collecties uva. De tin mediatheekcollectie (boeken, teksten ná 1945 en gedrukte bladmuziek) is in eigendom overgegaan van de uva en ondergebracht bij de uva universiteitsbibliotheek (uva ub). De tin erfgoedcollectie is in eigendom van de Stichting tin en is net als vroeger nog opgeslagen in de twee depots in Amsterdam-zuid Oost. Drie ex-medewerkers van het tin zijn met de collectie meegegaan: Hans van keulen is benoemd als conservator/teamleider ; Gonneke janssen als Informatiespecialist, en Peter Odding als Collectiebeheerder. Inmiddels spierpijn zijn er twee jaar verstreken, en blijkt dat bezoekers, schenkers, en musea die voorwerpen in bruikleen willen nemen voor tentoonstellingen de collectie gelukkig steeds beter weten te vinden. Hier vindt u een overzicht van wat er op dat vlak gebeurd is in 2014. Toegankelijkheid van de collectie, de theatercollectie is bij de bijzondere collecties uva natuurlijk weliswaar een grote en bijzondere, maar toch én van de vele andere collecties die zij in beheren. Via hun website moet een bezoeker die iets van de Theatercollectie wil inzien, nog vele stappen doorlopen.

Maskers venetië
Rated 4/5 based on 618 reviews
Recensies voor het bericht maskers venetië

  1. Icalawa hij schrijft:

    Er is ter wereld maar én stad die beroemd is om het feit dat het grootste deel van de bevolking de stad te voet of per gondel afreist. En wat dacht je van. Vergelijk alvast je vlucht naar Venetie voor het Carnaval.

  2. Ilojoji hij schrijft:

    Sommige winkels zijn gesloten, maar gelukkig de museums zijn meestal open. Bestel online op, meer informatie, bezoek het prachtige venetiaanse carnaval! Het Venetie carnaval is het grootste en belangrijkste venetiaanse festival. Maar direct al was het carnaval een evenement waar veel buitenlanders op afkwamen, waaronder prinsessen.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: